Telepass blir ny leverantör av skolskjuts i Lunds kommun

Postat: 16-05-2023


Lund kommuns upphandling som avser samordnad skolskjuts är avslutad. Det står nu klart att det blir Telepass, en del av Nobina Care som fått förtroendet att ta över det nya uppdraget med start i höst och fyra år framåt.

Telepass kör sedan tidigare färdtjänst i Lund och det finns stora fördelar både ur ett samhällsekonomiskt och miljömässigt perspektiv att köra all trafik i samma område. Det nya avtalet för samordnad skolskjuts startar i augusti i år och berör elever med särskilda behov.

– Uppdraget innebär ett stort ansvar och kräver kunskap om våra resenärers behov och förutsättningar att resa. Här har vi en lång erfarenhet och kompetens hos våra förare och samarbetspartners, säger Anders Ekelund, vd på Telepass.

Avtalet som löper i fyra år inklusive optioner avser ca 25–30 upphandlade specialfordon och personbilar och berör elever som ska resa till och från skolor samt växelvisa boenden.

– Vi är glada över det förtroende vi fått och ser fram emot att arbeta tillsammans med Lunds kommun för att utveckla skolskjutsen och säkerställa en trygg och säker upplevelse för våra nya resenärer, avslutar Anders Ekelund, vd på Telepass.