Telepass till Borås Stad

Postat: 05-07-2024


Telepass har efter avslutad upphandling tilldelats uppdraget för serviceresor i Borås Stad, med trafikstart den 1 juni 2025. Det nya uppdraget innebär att Telepass kommer att ansvara för färdtjänst och skolskjutsresor i Borås Stad. Uppdraget omfattar också serviceresor för personer boende i Marks kommun och Ulricehamns kommun.

Avtalet sträcker sig över sex år och omfattar totalt 47 fordon för att möta behoven i de nya områdena.

I upphandlingen lades stor vikt vid kvalitetsutvärdering, där faktorer som hantering av avvikelser, uppföljning av kvalitetsnivå på förare och erfarenhet vägde tungt.

-Vårt fokus på kvalitet är avgörande för oss och vi är glada över att Borås Stad värderar kvalitet högt i denna typ av tjänst. Det är särskilt viktigt för att säkerställa trygghet och säkerhet för resenärerna, säger Anders Ekelund, affärsområdeschef för Telepass.

Trafiken startar i Borås Stad den 1 juni 2025, i Ulricehamns kommun den 1 december 2025 och i Marks kommun den 21 juni 2026. Trafiken kommer att köras både i städerna och närliggande områden.

Telepass är en del av Nobina Care. Nobina Care ingår i Nobina-koncernen. Med 13 000 medarbetare i fyra länder är vi Nordens största företag inom kollektivtrafiken.
Nobina Care är marknadsledande inom särskilda persontransporter. Genom att uteslutande arbeta med upphandlad trafik vill vi finnas till för människor som av olika anledningar inte har möjlighet att resa på annat sätt. Vi brinner för ett samhälle där alla kan röra sig fritt, oavsett förutsättningar eller behov. Tillsammans med våra resenärer och uppdragsgivare är vi stora nog att göra skillnad, på riktigt.