Telepass får utökat förtroende i Ystads kommun

Postat: 07-03-2024


Telepass som är en del av Nobina Care får fortsatt samt utökat förtroende att köra skolskjuts i Ystads kommun. I det nya avtalet som startar höstterminen 2025 kommer Telepass att utföra all skolskjuts i kommunen. Telepass tilldelas i samma upphandling även uppdraget för skoltrafiken gällande anpassad grund- och gymnasieskola, med trafikstart höstterminen 2024.

– Vi är glada och stolta över det förtroende vi fått från Ystads kommun. Uppdraget innebär ett stort ansvar som kräver kunskap om resenärernas varierande förutsättningar att resa. Som redan befintlig leverantör i kommunen känns det extra roligt att få möjlighet att bidra till kontinuitet och trygghet för eleverna som reser med oss varje dag, säger Anders Ekelund, vd för Telepass.

Avtalet som sträcker sig sex år framåt med två möjliga optionsår, innebär en utökning från dagens fem bussar till ett tiotal bussar och ca tio personbilsregistrerade fordon.

– Vi ser nu fram emot att tillsammans med våra medarbetare och kommunen fortsätta utveckla skolskjutsen i Ystads kommun, avslutar Anders Ekelund, vd på Telepass.