Telepass tar över serviceresor i Region Kronoberg med grönt fokus

Postat: 21-06-2023


Telepass expanderar till Region Kronoberg och tar över ansvaret för serviceresor i området från och med 2025 och de kommande sex åren. Med bas i Alvesta, Markaryd, Uppvidinge och Älmhult kommer Telepass att driva sin verksamhet och erbjuda transporter med hög kvalitet och god service. Enligt det nyligen undertecknade avtalet, värt cirka 150 miljoner kronor, kommer samtliga fordon att använda förnybara bränslen.

Detta framsteg markerar en viktig milstolpe och innebär en betydande expansion inom kollektivtrafiken. Telepass VD Anders Ekelund uttrycker sin entusiasm och ser fram emot att ta itu med den nya utmaningen. Med en stark närvaro i ännu en region fortsätter företaget att stärka sin position som en ledande aktör inom transportservice och bidrar till en mer hållbar framtid.

Telepass engagemang för att erbjuda resor med minsta möjliga påverkan på miljön kommer att bidra till en mer hållbar kollektivtrafik i Region Kronoberg. Genom att driva fordonen med förnybara bränslen visar Telepass sitt åtagande att minska utsläppen och främja en grönare och mer hållbar transportsektor.